Тя дълги години следеше и представяше на зрителите най-интересното от световните новиниМеждународният

...
Тя дълги години следеше и представяше на зрителите най-интересното от световните новиниМеждународният
Коментари Харесай

Международният редактор на bTV Соня Жечева-Мутафова е починала

Тя дълги години следеше и представяше на зрителите най-интересното от международните вести

Международният редактор на bTV Соня Жечева-Мутафова е умряла, оповестяват нейни близки. Тя дълги години следеше и представяше на зрителите най-интересното от международните вести.

Жечева-Мутафовеа е един от първите интернационалните редактори в bTV, през които минават събития като 11 септември, войните в Ирак, Афганистан и Сирия, процесите в Европа и Съединените щати.

Любопитството ѝ към света елементарно открояваше измежду интернационалния поток и тематики, които обогатяват с нови знания и забавни обстоятелства.  

Соня Жечева-Мутафова е родена и израснала във Варна, където приключва британска гимназия, а по-късно и британска лингвистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”. Била е преводач и учител в Института за задгранични студенти и в Нов български университет.

Започва журналистическата си кариера като преводач в ефир на вести от „ Евронюз ” в кабелна телевизия, а по-късно става и интернационален редактор.

Соня има вяра, че най-голямата мощ на журналиста е да въздейства върху обществото и институциите, като им оказва напън, с цел да си правят работата и че силата му е в това да търси и да реализира правдивост.

От историите по света Соня обичаше да отразява оптимистичните и жизнеутвърждаващите, и виждаше себе си като „ мултиресорен ” публицист. Би застанала зад всяка добра идея, а вярата й е, че светът ще стартира да влага по-малко във войни и повече в създаването на медикаменти за „ бичовете ” на нашето съвремие като рака.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР